Bitcoin klaar om te laten vallen tot 13.000 dollar of ‚Pull a Tesla‘.

by Peter .

De populaire cryptocurrency Bitcoin heeft zijn marktprijs pas voor de tweede keer in zijn geschiedenis boven de $16.000 zien uitstijgen. In haar rally naar $20.000 aan het einde van december 2017, bleef de munt hier kort hangen voordat ze omhoog sloeg en vervolgens naar beneden crashte.

Het lijkt er nu op dat het een korte adempauze heeft gevonden in zijn verdere beklimming rond dit merk. Bitcoin is erin geslaagd om kort boven de $16.000 te komen, terug te vallen op zondag, en weer boven te klimmen om de week te beginnen. Het heeft alle tekenen van een bullish rally, maar de handelaren zijn in twee gedachten.

De munt zou weinig weerstand moeten hebben om weer naar zijn hoogtepunt te klimmen, en zou in feite naar hem toe kunnen cruisen en hoger als het jaar te dichtbij komt, volgens sommige analisten. In feite wordt het zelfs gekoppeld aan ‚trek een Tesla‘, verwijzend naar toen de aandelen van het elektrische autobedrijf eerder dit jaar omhoog schoten.

De klim naar deze positie zou echter ook kunnen leiden tot een correctie en misschien een terugval naar een meer bekend niveau van 13.000 dollar. De meningen zijn verdeeld over wat de volgende stap is voor de grote cryptocentrale.

Trek een Tesla

Velen zullen hopen dat Bitcoin System in feite ‚een Tesla trekt‘ zoals uitgelegd door econoom en vooraanstaand marktanalist Alex Kruger. Hij maakt zich geen zorgen over de trend van Bitcoin op de middellange termijn, ondanks de recente zwakte van de prijzen, en denkt dat de cryptocurrency de komende maanden een „Tesla“ als een rally zou kunnen trekken:

„Ik heb gevraagd of er een niveau is waarop ik mijn blootstelling aan bitcoin aanzienlijk zou verminderen. Dat is er niet. Er zijn niveaus waar ik de blootstelling zou verminderen als intraday prijs actie en/of financiering metrieken aangeven kan worden zetten in een lokale top. Dat is het wel zo’n beetje. $BTC herziening van 13K zou zinvol zijn in de grafiek. Maar vele huidige instroom is grafiek agnostisch. $BTC kon gezichten in de volgende 2-3 maanden scheuren, een Tesla trekken. Het terugkeerprofiel blijft asymmetrisch. Zo niet weddend op een terugtrekking,“ hij zei.

Meer voorspellingen
Voorspellingen beginnen te komen voor Bitcoin en hoe het jaar zal eindigen, vooral met deze laatste rally die een mogelijke springplank naar hogere prijzen zal zijn.

Tyler Winklevoss, CEO van Gemini en een Bitcoin-miljardair, zei onlangs over deze kwestie:

„Ik denk dat we een all-time-high prijs zullen zien voor #Bitcoin voordat 2020 voorbij is. Hoewel de prijs in minder dan een maand tijd is gestegen van 10k naar bijna 14k, is hij nog niet echt op een break-out run gegaan. Als we beginnen met het zien van 3-5k pieken dan zullen de stieren op de vlucht zijn.“

Raoul Pal, CEO van Real Vision en een voormalige hedgefondsmanager, zei onlangs ook dat de cryptocurrency nog hoger zou kunnen komen.

„Er zijn letterlijk nog maar twee weerstanden op de #bitcoin grafiek – 14.000 en dan de oude all-time high op 20.000. Ik verwacht uiterlijk begin volgend jaar nieuwe all-time highs. De prestaties van Bitcoin zijn SO dominant en SO allesomvattend dat het elk afzonderlijk activaverhaal droog zal zuigen en uitspuwen. Nooit eerder in mijn carrière heb ik een handel gezien die zo dominant is dat het houden van andere activa bijna geen zin heeft. De macro, de stromen, de technologie, de demografie en de maatschappelijke spanningen zijn allemaal samengekomen tot dit moment in de tijd en het definitieve antwoord van de markten is – #bitcoin.“