BLOOMBERG-ANALIST: DE BELANGRIJKSTE METRIEK TOONT BITCOIN ZOU NAAR $12.000 MOETEN RAZEN…

by Peter .

Het is de laatste paar weken een langzaam tempo geweest voor de Bitcoin-markt. De cryptocurrency is al twee maanden effectief aan het bereik gebonden, en er is geen concrete trend te bespeuren.

Desondanks hebben blokketenanalysebedrijven een toename van het gebruik van BTC waargenomen. Santiment rapporteerde op 2 juli met betrekking tot de onderstaande grafiek:

„Slechts twee dagen nadat ETH zijn hoogste netwerkactiviteit sinds 2018 registreerde, steeg het aantal dagelijkse adressen dat in contact komt met BTC ook tot een 2 jaar durend hoogtepunt van 1,07M gisteren! De laatste keer dat de dagelijkse adresactiviteit van BTC zo hoog was, was op 17 januari 2018.“

Dat is nog niet alles. Zoals eerder gemeld door Bitcoinist, merkte een analist op dat het aantal nieuwe BTC-adressen en het aantal transacties ook opmerkelijke hoogtepunten bereikte.

Volgens een Bloomberg-analist rechtvaardigt deze piek in het gebruik van Bitcoin op de keten een hogere BTC-prijs.

BITCOIN VERSTERKING VAN DE ON-CHAIN METRIEK IMPLICEERT EEN OP HANDEN ZIJNDE RALLY.

Op 2 juli gaf Mike McGlone van de Intelligentie van Bloomberg de nieuwste crypto vooruitzichten van het bedrijf vrij. Onder de titel „A Resting Bitcoin Bull“ hield McGlone zijn bullish sentiment vast dat hij sinds begin 2020 in deze maandelijkse rapporten heeft aangeprezen.

De kern van zijn verwachtingen van voordeel is de piek in het gebruik van Bitcoin in de keten.

Vergelijkbare gegevens als die van Santiment, schreef McGlone:

Het aantal gebruikte actieve Bitcoin-adressen, een belangrijk signaal van de prijsdaling in 2018 en het herstel in 2019, suggereert een waarde die dichter bij 12.000 dollar ligt, gebaseerd op historische patronen. Het gemiddelde van 30 dagen van unieke adressen van Coinmetrics heeft de piek van vorig jaar doorbroken, wat duidt op een grotere adoptie.

De analist voegde eraan toe dat de laatste keer dat deze metriek zijn laatste hoogtepunt overtrof, Bitcoin zich verzamelde uit de „diepten van een berenmarkt.“

Over waar deze trend precies heen zal gaan met Bitcoin Trader, impliceerde McGlone een stap in de richting van $12.734 toen hij schreef:

„Tenzij de vooruitgang van de adressen abrupt omkeert, suggereert de geschiedenis dat Bitcoin naar dat niveau kan stijgen.“

VERRE VAN DE ENIGE TREND DIE EEN OPWAARTSE TREND SIGNALEERT…

Het sterke on-chain gebruik van Bitcoin is niet het enige dat McGlone verwacht dat cryptocurrencies een stap in de goede richting zullen zetten.

De senior grondstoffenanalist van Bloomberg identificeerde de volgende samenloop van trends als signalen die aangeven dat BTC ruimte heeft om te groeien:

  • Vanuit een macroperspectief presteert BTC nog steeds beter dan de meeste „zeer speculatieve crypto activa“.
  • De Bitcoin-futures op de CME worden nog steeds overgenomen, wat bevestigt dat „de Bitcoin-rijptempo en de hogere prijskanteling“.
  • Grayscale’s Bitcoin Trust heeft een extreem sterke vraag gezien van particuliere beleggers en instellingen.
  • BTC is meer als goud blijven handelen, wat suggereert dat er een rijpende markt is en dat de cryptocijfers beïnvloed worden door macrofactoren.
  • En tot slot zal de „ongeëvenaarde wereldwijde verruiming van de centrale bank en de stijgende goudprijs“ waarschijnlijk een zegen zijn voor Bitcoin om hogerop te komen.