De convergentie tussen Tesla, SpaceX, hernieuwbare energie en Bitcoin-mijnbouw

by Peter .

Om een ​​interplanetaire economie tot stand te brengen, heeft de mensheid een beter financieel systeem nodig dat gedecentraliseerde cryptocurrency kan bieden.

Tesla – een top 10-bedrijf in de Fortune 100 dat wordt gerund door een van ’s werelds rijkste mensen, Elon Musk – heeft begin februari $ 1,5 miljard van zijn kasgeld overgemaakt naar Bitcoin ( BTC ). De aankoop van Bitcoin door Musk deed traditionele investeerders schrikken, die nu moesten begrijpen hoe hun investering in Tesla zich zou verhouden tot Bitcoin.

Momenteel komt een groot deel van Tesla’s inkomsten uit de verkoop van overtollige kredieten voor hernieuwbare energie, of REC’s, die in de komende jaren zullen opdrogen als concurrerende autofabrikanten hun eigen emissievrije voertuigen produceren en REC’s opbouwen met staten die ze nodig hebben

In de aanvraag van Tesla bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten verklaarde het bedrijf dat het zijn investeringsbeleid had bijgewerkt om flexibeler te zijn in het diversifiëren en maximaliseren van het rendement op inactief geld. Als onderdeel van dit plan zei Tesla dat het zou investeren in bepaalde „alternatieve reserves, waaronder digitale activa, ongemunt goud, [en] op de beurs verhandelde goudfondsen.“ De verklaring gaat verder:

“Daarna hebben we in het kader van dit beleid in totaal $ 1,50 miljard in Bitcoin geïnvesteerd en kunnen we van tijd tot tijd of op lange termijn digitale activa verwerven en houden. Bovendien verwachten we in de nabije toekomst Bitcoin te accepteren als een vorm van betaling voor onze producten, onderhevig aan de toepasselijke wetgeving en aanvankelijk op beperkte basis, die we al dan niet na ontvangst kunnen liquideren. “

De Bitcoin-markt heeft Tesla’s erkenning en vooruitgang in de crypto-industrie gezien als institutionele validatie voor het gebruik van Bitcoin als een opslag van waarde.

Gerelateerd: Tesla, Bitcoin en de crypto-ruimte: de show Musk gaat door? Deskundigen antwoorden

Gedecentraliseerde micro-energiebronnen gebruiken voor Bitcoin-mijnbouw

Tesla’s andere bedrijven produceren en verkopen zonnepanelen, zonnedaken en batterijen. De batterijen worden gebruikt in zijn auto’s en bieden energieopslag voor residentiële zonnesystemen.

Residentiële zonnesystemen kunnen overtollige energie aan het net leveren. Het lokale energiebedrijf zal de elektriciteitsrekening van een klant pro rata berekenen op basis van de hoeveelheid stroom die uit het systeem wordt gehaald.

Tesla Powerwalls kunnen die overtollige energie opslaan en verschillende dingen in uw huis van stroom voorzien, waaronder airconditioners, en uw elektrische auto van Tesla opladen.

De overtollige energie van Tesla’s micro-energiebronnen kan worden omgeleid om cryptomijnoperaties uit te voeren. Zonder cryptomining wordt de overtollige energie ofwel verspild of opgeslagen en verkocht voor centen van de dollar. Nu kunnen Tesla en andere energiebedrijven overtollige stroom omzetten in een digitaal actief, zoals Bitcoin, dat direct betaalbaar is.